Plancheudstillinger

Idrætsarkivets plancheudstillinger

omhandler idrætslivet i Horsens og de største idrætspersonligheder i byen

Plancheudstilling - Jenny Kammersgaard

Plancheudstilling - Lis Josefsen

Danmarks Jenny og Lis Josefsen er to udstillinger om de største idrætskvinder, som byen har fostret. Distancesvømmeren Jenny Kammersgaard og atletikpigen Lis Josefsen opnåede enestående karrierer såvel indenfor som udenfor landets grænser. I begge tilfælde kan idrætsarkivet fremvise kvindernes flotte præmiesamlinger.

 

Speedway og Horsens 001

Speedway og Horsens – løst og fast om motorcykelsporten i Horsens  er en udstilling lavet i anledning af Speedway Grand Prix på Casa Arena i Horsens den 8. august 2015.

 

 

Plancheudstilling - Fra Horsens til OL

Fra OL til Horsens fortæller historien om horsensianske kvinder og mænd, som har opnået deltagelse ved OL.

 

 

Plancheudstilling - Chr. Pedersen

Chr. Pedersen Horsens største cykelnavn er om den eneste cykelrytter, som har opnået seks Danmarksmesterskaber på landevejen – fire i linieløb og to i enkeltstart.

 

 

Rosas drøm om Hanne blev virkelighed er en finurlig historie fra 1957, da hækkeløberen Hanne Nielsen meget overraskende blev vinder af  HFS’ sidste Danmarksmesterskab. Tre måneder forinden havde Rosa Pedersen fra Odense drømt, at det ville ske og skrevet herom til Hanne Nielsen.

 

 

Plancheudstilling - Sport Horsens

Sport Horsens’ første 75 år er en jubilæumsudstilling om Sport Horsens, som er en paraplyorganisation for idrætsklubberne i Horsens. Indtil 2011 hed organisationen Sportssammenslutningen for Horsens og Omegn.

 

 

Tidligere plancheudstillinger findes i biblioteket

Tidligere plancheudstillinger kan også ses i idrætsarkivet, da kopier af de nuværende og tidligere  udstillinger findes i ringbind i idrætsarkivets bibliotek.

Plancheudstilling - Den olympiske ild i Horsens 1952

Den olympiske ilds visit i Horsens 1952 fortæller om dengang den olympiske ild for første og hidtil eneste gang gæstede byen på sin vej til OL i Helsingfors.

 

 

Cykelsporten i Horsens - plancheudstilling

Cykelsporten i Horsens – en udstilling, som idrætsarkivet lavede i anledning af, at tredje etape af Giro d’Italia blev kørt i Horsens i maj 2012.

 

 

var element = document.getElementById("footer-info"); element.innerHTML = 'Copyright © 2017 Horsens Idrætsarkiv | Webside Design-Setup © www.skysolution.dk'